Harsányi András

BarCraft Esport Pub

Harsányi András olyasvalamibe vágott bele, amellyel Magyarországon még sosem próbálkozott senki. 2015-ben úttörőként a Ferenc körúton megnyitotta az ország első esport bárját, ami mára már kinőtte magát és 5 különböző helyszínen van jelen az országban.

A BarCraftba belépve, azonnal feltűnik, hogy nem egy hétköznapi kocsmában van az ember. A bár dizájnja is igen egyedi, az ajtó feletti cégér a World of Warcraftra emlékezteti a vendégeket, illetve a helyiségbe belépvén, szinte bebocsátást nyertünk a League of Legends világába. A jól megszokott labdarúgás helyett, esport közvetítések mennek a háttérben, és a koktélok is az ismert videójátékokból kapták a fantázianevüket. Remek hely, ahol a geek közösség tagjai is otthon érezhetik magukat.

András nagyjából 15 éve vendéglátással foglalkozik, melyben poharasként kezdett, rendezvényhajókon is dolgozott, aztán pultos lett és végül üzletvezető, tehát az aljától a tetejéig végigjárta a ranglétrát. Elmondása szerint mindig is úgy látta, hogy a tematikus vendéglátásban van a jövő. Mindenképpen élményt szeretett volna adni a vendégeknek vagy a látogatóknak.

„A geek világában már nagyon régóta benne vagyok: legyen szó fantasyról, számítógépes játékokról stb. Minden jöhetett, ami játék… Különösképp a League of Legends nevezetű, amit mindenki otthon a saját gépe előtt ülve nézett, mi a barátaimmal pedig Skype konferenciahívásban tartottuk a kapcsolatot és úgy néztük a meccset. Csakhogy a közvetítés általában szétcsúszott, ergo romlott az élmény. Ekkor gondoltam arra, hogy kellene egy hely, ahol hasonló közvetítéseket lehetne nézni egy sör mellett. Létre is jött és óriási siker lett.”

Természetesen felmerült bennünk a kérdés, hogy mi állt az átütő siker hátterében.  András szerint amellett hogy több neves hírportál is írt róluk, ami reklámként jót tett, főként az okozta a sikert, hogy nagyon jókor kapták el az irányvonalat, hullámot, ami akkor indult meg. Egyfajta hiánypótló funkciót töltött be. A kiváló időzítés következményeként rá kellett jönniük, hogy alul lett méretezve a hely, s ennek köszönhetően már országszerte 5 helyszínen vannak jelen. Gyakorlatilag egy brandet csináltak, és üzlettársaival már franchise-ban is gondolkodnak.

Manapság a legnagyobb kihívást az jelenti számukra, hogy sokan elkezdték másolni őket. Sorra jelennek meg esport pubok, épp ezért Andrásék igyekeznek megmutatni, hogy ők az eredetiek, a legemberközelibbek és a leghozzáértőbb vendéglátósok.

Kérdésünkre, hogy mit tanácsolna a vállalkozásalapítás iránt érdeklődőknek, mint tapasztalt vállalkozó, András ezt felelte: „Azt tudom nekik mondani , hogy egy létező sikeres vállalkozást csupán lemásolni azzal a felkiáltással hogy "ilyet én is tudok csinálni!" úgy gondolom, hogy ez 99%-ban téves.”

Honlaphttps://barcraft.eu/
Telefonszám(30) 502 2464
Cím1092 Budapest, Ferenc körút 34.
Nyitva tartás
Hétfő 14:00  24:00 
Kedd 14:00  24:00 
Szerda 14:00  24:00 
Csütörtök 14:00  01:00 
Péntek 14:00  02:00 
Szombat 14:00  02:00 
Vasárnap 14:00  24:00