Nándori László

Nándori Cukrászda

Ferencvárosban mindenki ismeri a méltán híres Nándori Cukrászdát. A Ráday utcai cukrászda háromszor nyerte meg a Magyarország Cukormentes Tortája címet, és emellett Év fagylaltja díjat is nyert. Nándori László karrierútja, egy igazi ferencvárosi sikertörténet.

Elsőre talán meghökkentő lehet, hogy mi értelme lehet egy cukrászdában a sorszámtépésnek, azonban ahogy belépünk a Ráday utcai üzlethelységbe, minden értelmet nyer.

Már az utcafronton észrevehető, hogy nem egy hétköznapi cukrászdával van dolgunk. Az első dolog, amit az ízlésesen berendezett utcafronton megpillantunk az egy sorszámtépő a bejáratnál, majd az üvegajtón betekintve a temérdek embert, akik mind azért várakoznak, hogy megkoronázzák a napjaikat egy igazi kulináris élvezettel.

A pult a hagyományos süteményeken túl, olyan finomságok is a szemünk elé tárulnak, aminek már a neve, és a kinézete is beindítja a gyerekkori „abból is, meg abból is, meg abból is…” érzést. Nándori László egy igazi művész, ahogy ő mondja:

„Tudja, vannak a zenészek, akik ránéznek egy kottára, és hallják már a fejükben a zenét, én ugyanígy vagyok egy recepttel, amint ránézek, már érzem az ízét a számban.”

Nándori úr már középiskolás diákként belekóstolt a cukrász szakmába, hiszen a nyári szüneteiben fagylaltot adagolt a család cukrászdájában. Érettségi után a műszaki főiskola helyett cukrász tanuló lett, és 1988-ban vette át a cukrászda irányítását amit ma Nándori Cukrászdaként ismerünk.

A Cukrászda először a 2013-as évben mérette meg magát a komoly múltra visszatekintő Magyarország Tortája, és az akkor még „gyerekcipőben” járó, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által kiírt Magyarország Cukormentes Tortája versenyeken. Nem is akárhogyan… A Magyarország Tortája versenyben 2013-ban az azóta vendégeik egyik kedvencévé vált Legényfogó torta a 4., míg a Zalavári Gesztenyetorta a 3. helyezést érte el. Még nagyobb sikert értek el a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben: 2013-ban ugyanis a Cukrászdájuk tortája, a hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült Ribizlihabos-almás réteges lett a verseny 1. helyezettje.

A nehézségekkel, esetlegesen előforduló problémákkal kapcsolatban Nándori László a következőt mondta:

„Nehézségek, és problémák számomra nincsenek, csak kihívások! Van, amikor kicsit jobban keményebben kell dolgozni, van, hogy nem, de a munka az munka. Minden nap jókedvűen és szívesen megyek dolgozni és, nyugodtan is megyek haza, ezt az összeszokott csapatot alkotó kollégáimnak köszönhetem. Egyszer megkérdezték tőlem miért csinálom, mi inspirál. Hirtelen válaszom az volt, hogy a vendégek szeretete, a vendégek mosolya miatt. Szerencsések azok, akiknek naponta van ebben részük, akárcsak nekünk.”

Honlaphttps://www.nandori.hu
E-mailnandoricukraszda@nandori.hu
Telefonszám(1) 215 8776
Cím1092 Budapest, Ráday utca 53.
Nyitva tartás
Hétfő 7:30  19:00 
Kedd 7:30  19:00 
Szerda 7:30  19:00 
Csütörtök 7:30  19:00 
Péntek 7:30  19:00 
Szombat 7:30  19:00 
Vasárnap Zárva